Imunoterapie în România

Imuno-oncologia – medicina prezentului și viitorului

Tratamente revoluționare pentru copii și adulți

UPDATE în contextul actual determinat de apariția virusului Covid-19: Pentru o perioadă nedeterminată, în programul de imunoterapie în România nu se mai pot înscrie pacienți noi.

Prof. Dr. Reuven Or – promotor al imunoterapiei

Începând cu vizitele efectuate în lunile iunie și august 2016 de către domnul Prof. Dr. Reuven Or, (Departamentul de Transplant Medular și Imunoterapia Cancerului de la Spitalul Universitar Hadassah din Ierusalim), pacienți diagnosticați cu forme agresive de cancer metastatic au început tratamentul chimio-imunoterapeutic personalizat recomandat de către reputatul profesor.

Prof. Dr Reuven Or este unul dintre principalii promotori ai imunoterapiei. Pe lângă posibilitatea de tratare a bolilor oncologice, hematologice și neurologice, indiferent de stadiul evolutiv al acestora, imunoterapia are avantajul major de a nu produce neplăcutele efecte secundare ale tratamentelor convenționale precum chirurgia, chimioterapia și radioterapia.

Prin prezența domnului Prof. Dr. Reuven Or în România, specialiștii în medicina oncologică, neurologică și hematologică încurajează publicul și pe toți cei care necesită tratamentele pe care Prof. Or le poate oferi să se informeze asupra beneficiilor imunoterapiei și să considere această metodă revolutionară de combatere a maladiilor cu potențial letal ridicat, una viabilă, care le poate oferi o speranță de viață mai ridicată și mai ușoară și o șansă reală de vindecare.

IMUNOTERAPIA, acest tratament complementar celor convenționale, reprezintă o conduită terapeutică personalizată pentru fiecare pacient în parte și este bazată pe medicație de ultimă generație, greu accesibilă publicului larg. Aceasta poate fi accesată prin inițiativa Profesorului Reuven Or, care se datorează unei colaborări de lunga durată și de mare succes cu medicii români spre tratarea și acordarea unei șanse reale la viața pacienților din întreaga lume!

Imunoterapia utilizează sistemul imunitar al pacientului pentru tratarea afecțiunilor maligne letale și reprezintă o previziune a viitorului care datorită Profesorului Or devine o strategie inovativă importantă în prezent. Medicina israeliană este o medicină de excelență, recunoscută ca fiind o medicină de avangardă la nivel mondial și este personalizată în cel mai mic detaliu spre beneficiul total al pacientului.

dr-reuven-or-amc-testimonial

Cel mai bun moment pentru aplicarea imunoterapiei este atunci când boala este redusă la minimum. Deci, după operație și perioada de tratamente adjuvante cu chimioterapie sau radiații, este cel mai bun timp să prevenim reapariția celulelor canceroase. Imunoterapia se folosește de sistemul imunitar al pacientului pentru a duce lupta împotriva cancerului și tumorilor cerebrale și include diferite modalități de abordare terapeutică, care sunt în prezent studiate și cercetate. Acestea se bazează pe stimularea mecanismelor antitumorale proprii organismului pacientului pentru a depăși mecanismele imunosupresoare și a înlătura celulele tumorale.

Prof. Dr. Reuven Or, specialist în Transplant Medular și Imunoterapia Cancerului, Hadassah

Definiție

IMUNOTERAPIA este un tip de tratament care utilizează propriul sistem imunitar al organismului în combaterea cancerului.

Arsenalul de imunoterapii include atât vaccinuri, virusuri oncolitice, transfer de celule natural killer și celule T ex vivo activate, cât și administrarea de anticorpi sau proteine recombinate.

Afecțiuni tratate

  • Cancerul pulmonar, colorectal, gastric, pancreatic, hepatic, mamar, ovarian, uterin, cervical, cerebral, de laringe, de piele, de prostată, de vezică, esofag, etc.

  • Limfomul Hogkin, limfom non Hodgkin

  • Leucemia acută și cronică

  • Anemia aplastică, anemie Fanconi

  • Pre sau post transplant medular

Administrare imediat după diagnostic

Pentru ca imunoterapia să aibă rezultate maxime și succesul dorit, și să poată duce chiar la vindecarea completă a pacientului, se recomandă administrarea acesteia imediat după diagnosticare, indiferent de stadiul determinat al bolii, concomitent cu tratamentele conventionale, sub forma unui protocol de chimio-imunoterapie, complet personalizată pentru fiecare pacient în parte. Astfel, beneficiile se pot recunoaște încă de la începutul terapiei și nu dupa o perioadă îndelungată, însemnând și o perioadă mai scurtă de tratament, și totodată costuri mai reduse.

Administrată înaintea oricărui alt tratament, imunoterapia pregatește organismul uman pentru a primi efectele benefice ale acestuia și pentru a lupta cu maxime forte împotriva celulelor tumorale, ce vor fi atacate nu doar de substanțele chimice componente ale tratamentului, ci și de celule imune sănătoase ale organismului.

Administrare când boala este redusă la minimum

Imunoterapia poate crește potentialul curativ al chimioterapiei și radioterapiei și diminuează efectele secundare nocive ale acestor tratamente asupra organismului uman.

Succesul imunoterapiei este diferit pentru fiecare persoană în parte, pentru ca fiecare individ este unic și organismul sau primește altfel terapia și reacționează în mod specific deoarece se prezintă în condiții receptoare diferite de la bun inceput.